Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cheesecake där sötman balanseras med syrliga hallon. Väldigt gott recept på halloncheesecake som fungerar lika fint till fika, kalas och efter en god middag.
Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör ihop till en smulig blandning.
Lägg blandningen i en liten långpanna och tryck ut den så att den täcker botten och kanter. Ställ pannan i frysen cirka 10 minuter.
Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Blanda färskost, ricotta, socker och vaniljsocker i en bunke, använd gärna elvisp. Blanda i grädden. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mannagryn. Häll blandningen i kexskalet. Strö över bären. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg.
Garnera med mandelspån och pudra över florsocker.
Recept från Mitt kök