Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kardemummabullar med hallon och vit choklad – godaste receptet på bullar. De här hallonbullarna är både saftiga och lyxiga.
Värm mjölken till 37°. Blanda mjölk och jäst i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 10 min i degblandare eller 15 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 min.
Fyllning: Mosa hallonen. Grovriv chokladen.
Ta upp och knåda degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut till en stor platta, ca 35 x 55 cm. Bred på smör. Strö över hallon, choklad och socker. Vik ihop degen och skär i ca 20 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bullarna svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.