Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söt och god kaka som får lite syrlighet av hallonen och den vispade hallonpannacottan.
Pannacotta: Passera hallonen genom en sil. Väg till 90 g puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
Koka upp hallonpuré, 1 dl grädde, socker och citronsaft. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i smeten. Tillsätt salt. Häll över smeten i en bunke. Täck med plastfolie och låt stelna i kyl i ca 5 tim.
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smör i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält.
Vispa ihop ägg, socker, citronskal och vaniljsocker. Vänd ner chokladsmör, 3 dl mjöl och salt. Rör till en jämn smet. Blanda hallonen med 1 msk mjöl och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en form, 20 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen.
Smulor: Mixa ihop mjöl, socker, smör och salt i en matberedare till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt smulorna kallna.
Häll 1 1/2 dl grädde i pannacottasmeten. Vispa till en fluffig kräm. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa den på kakan. Strö på smulorna.