Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonblommor


Extra fina syltkakor med hallon.

Hallonblommor

Hallonblommor

Hallonblommor

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4,25 dlvetemjöl
  • 200 gsmör
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 krmbakpulver
  • 1äggula
  • 0,5 dlhallonsylt

Gör så här

  1. Lägg vetemjöl, smör, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och äggula i matberedaren med kniven ­monterad. Kör till det bildas en ­smidig deg.

  2. Lägg degen i en spritspåse med ­krusigt tyll. Spritsa ut vridna klickar på en plåtar med bakplåtspapper. Tryck en liten grop i mitten på ­blomman med ett finger. Fyll dem med hallonsylt.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen, 175 grader, cirka 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten en stund innan de läggs på bakgaller. Förvara i kakburk med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök