Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon- och vinbärssaft med kanel

Hallon i vinbärssaften minskar risken för gelébildning. 1 sats räcker till 1,5 liter saft.

Hallon- och vinbärssaft med kanel
Hallon- och vinbärssaft med kanel
Hallon- och vinbärssaft med kanel

Ingredienser

  • 5 dlvatten
  • 600 gvinbär- röda
  • 400 ghallon
  • 1kanelstång
  • 400 gströsocker- (ca 4 3/4 dl)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Lägg i bär och kanelstång och koka ca  10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.

  2. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.

  3. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

Vad tyckte du om receptet?