Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonbullar med vaniljkräm

Hallon- och vaniljbullar. Underbara bullar med färska hallon och vaniljkräm, som du gör lätt på marsanvaniljsås i pulverform.

Hallonbullar med vaniljkrämHallonbullar med vaniljkrämHallonbullar med vaniljkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 satsvetedeg- se grundrecept i länk ovan
  • mjöl- till utbakning

Vaniljkräm

  • 1 påsemarsansås- (pulver)
  • 2 dlmjölk

Fyllning

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 0,67 dlströsocker
  • 1 tskvaniljpulver- eller 1 msk vaniljsocker
  • 125 ghallon- färska

Till pensling och garnering

  • 1ägg- uppvispat
  • 1 dlmandelspån
  • florsocker

Gör så här

  1. Gör degen, som i grundreceptet.

  2. Vispa ihop marsan och 2 dl mjölk till en kräm enligt anvisning på förpackningen. Häll krämen i en spritspåse med tyll och lägg på en tallrik i kylskåp.

  3. Blanda ihop smör, socker och vaniljpulver till fyllningen.

  4. Utbakning. Kavla ut degen på ett lättmjölat bakbord till en kaka, 35 x 35 centimeter. Bred på fyllningen. Fördela över hallonen. Rulla ihop degkakan till en längd, som en rulltårta. Skär längden i 16 bitar. Ställ bitarna i bullformar av papper.

  5. Pensla bullarna med ägget. Strö över mandelspån. Spritsa in en klick marsankräm i varje bulle. Låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter.

  6. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Garnera med siktat florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på vetedeg till bullar hittar du HÄR

Recept på hemlagad vaniljkräm hittar du HÄR!

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök