Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon- och svartvinbärssylt

Hallon- och svartvinbärssylt - en utsökt bärblandning som passar lika bra till pannkakorna som till morgonfilen med flytande honung och valnötter.

1 sats räcker till en liter sylt. 

Hallon- och svartvinbärssylt
Hallon- och svartvinbärssylt
Hallon- och svartvinbärssylt
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 500 gvinbär- svarta
  • 500 ghallon
  • 800 gströsocker- (ca 9 1/2 dl)

Gör så här

  1. Snoppa vinbären och lägg vinbär och hallon i en kastrull. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5–10 min utan lock. Skumma väl.

  3. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma sylten. Sätt på locken och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?