Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon- och salmiakparfait

Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (salt-lakritskarameller) stött i mortel.

Hallon- och salmiakparfait
Hallon- och salmiakparfait
Hallon- och salmiakparfait

Ingredienser

  • 5 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker
  • 5äggulor
  • 1 dlflorsocker
  • 50 gmaränger- grovt krossade
  • 300 ghallon
  • 1 msklakritsströssel- eller 4 krossade turkisk peppar

Gör så här

  1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.

  2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.

  3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.

  4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.

Vad tyckte du om receptet?