Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon och röda vinbär med kolasås

Frossa i sommarens bär och servera dem med butter scotch, en lättlagad kola- och whiskysmakande sås, och glass. Enkelt och jättegott!

Hallon och röda vinbär med kolasås
Hallon och röda vinbär med kolasås
Hallon och röda vinbär med kolasås
Färska hallon och vinbär med kolasås och glass Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 lhallon
  • 0,5 lröda vinbär
  • 1 lvaniljglass- av bra kvalitet

Butter scotch

  • 3vispgrädde
  • 1,5 dlmörk sirap
  • 1,5 dlströsocker
  • 75 gsmör
  • 34 mskwhisky

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Butter scotch: Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan på svag värme i ca 15 min. Rör inte i såsen under tiden, den kan då bli sockrig. Ta kastrullen åt sidan och blanda i smör och whisky. Låt såsen kallna.

  2. Varva hallon, vinbär och glass i en stor serveringsskål eller i glas. Ringla över lite av såsen och garnera med citronmeliss. Servera med resterande sås.

Vad tyckte du om receptet?