Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon- och pistaschpaj

Ljuvlig sommarpaj med läckra hallon och knapriga pistaschnötter! Fri från både gluten och socker. Servera pajen ljummen till sockerfri vaniljglass eller lättvispad grädde.

Hallon- och pistaschpajHallon- och pistaschpajHallon- och pistaschpaj
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajbotten

  • 3,5 dlmandelmjöl
  • 1 mskfiberhusk
  • 2 mskDansukker Steviasocker
  • 1 krmsalt
  • 50 gsmör
  • 1ägg
  • 2 mskdurra

Fyllning

  • 1 dlmandelmjöl
  • 1 dlpistaschnötter- finhackade
  • 1 dlDansukker Steviasocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 75 gsmör
  • 300 ghallon

Tillbehör

  • vaniljglass- sockerfri eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Pajbotten: sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser med en elvisp.

  3. Fodra en avlång pajform eller en rund, cirka 22 centimeter i diameter, med pajdegen.

  4. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

  5. Fyllning: sätt ugnen på 175 grader.

  6. Fördela hallonen över pajbotten.

  7. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fördela över hallonen.

  8. Grädda mitt i ugnen cirka 30–35 minuter tills fyllningen börjar få en fin ljusbrun färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök