Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon– och jordgubbskräm på lchf-vis med färska bär och gräddmjölk

Tröstande ”mamma-mat”, sådan där man fick när man var liten. Fast då hade förstås ingen hört talas om det proteinrika chiafröet.

Hallon– och jordgubbskräm på lchf-vis med färska bär och gräddmjölk
Hallon– och jordgubbskräm på lchf-vis med färska bär och gräddmjölk
Hallon– och jordgubbskräm på lchf-vis med färska bär och gräddmjölk
Wolfgang Kleinschmidt

Kräm

  • 4 dlhallon- bärpuré av och jordgubbar
  • 1,5 dlchiafrön
  • 4 dlvatten
  • evDansukker Steviasocker- 2 msk

Gräddmjölk

  • 2 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde

Tillbehör

  • 1 dlhallon- färska
  • 4 klasarvinbär
  • 4 mskvalnötter- hackade och mandlar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till krämen. Låt svälla i kylen minst 8 timmar.

  2. Gräddmjölk: Blanda mjölk och grädde till en fyllig gräddmjölk.

  3. Servering: Servera krämen med gräddmjölken i djupa tallrikar eller skålar. Garnera med hallon, vinbär och hackade valnötter eller mandlar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök