Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon- och ingefärsdricka

Hallon- och ingefärsdricka är en perfekt blandning av läsk och ­vuxendricka. Finns det barn bland matgästerna kan man dra ner lite på ingefäran. Tänk på att ingefära kan vara väldigt olika i styrka. Prova dig fram!

Hallon- och ingefärsdricka
Hallon- och ingefärsdricka
Hallon- och ingefärsdricka
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 ghallon
  • 2 mskvatten- + 1/2 dl
  • 1 cmingefära- färsk
  • 3 dlströsocker
  • 1 lginger ale
  • 2 mskcitron- pressad

Tillbehör

  • hallon
  • rikligt med is

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull och häll på 2 msk vatten. Låt koka på svag värme tills hallonen kokat sönder. Passera dem genom en sil. Skala och finstrimla ingefäran.

  2. Koka upp socker, 1/2 dl vatten och ingefära. Låt stå och dra ca 10 min. Sila därefter bort ingefäran.

  3. Blanda hallonsaften med sockerlagen i en flaska. Ställ in i kylen.

  4. Blanda hallonsaften med ginger ale och citronsaft precis före servering. Servera med hallon och rikligt med is i glasen.

    Foto: photographer Ulrika Ekblom.www.ulrikaekblom.se

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Johan Hedberg