Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon- och chokladmousse

Snabb och enkelt recept från Ola Lauritzon och GI Viktkoll.

Ola Lauritzson
Hallon- och chokladmousse
Hallon- och chokladmousse
Hallon- och chokladmousse

Ingredienser

  • 2 dlhallon- (går bra med frysta)
  • 2 dlvispgrädde
  • 200 gmörk choklad- mörk 70%
  • 2äggulor
  • 1 mskråsocker
  • skvättrom- ev

Garnering

  • några hallon

Gör så här

  1. Spar några fina hallon till garnering. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker

  2. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten

  3. Klicka moussen i fyra koppar eller glas. Låt stå en timme i kylskåp före servering Garnera med hallon.

Vad tyckte du om receptet?