Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel är en snabbgjord dessert. Det är viktigt att röra hela tiden i chokladen så att den blir jämnt rostad och inte bränd. När den kallnat får den en knäckig smak.

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel
Hallon med rostad chokladgrädde och mandel
Hallon med rostad chokladgrädde och mandel
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 lhallon
  • 50 gchoklad- vit
  • 25 gmandel- flagad
  • 1,5 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen. Rosta den i en torr stekpanna under omrörning tills den fått en ljusbrun färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna.

  2. Diska stekpannan och rosta sedan mandeln i torr panna under omrörning tills den fått fin färg. Låt kallna.

  3. Vispa grädden till fluffigt skum. Blanda ner chokladen. Lägg hallonen i skålar och klicka på grädden. Strö över mandeln och servera.

Vad tyckte du om receptet?