Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hallonkaka med körsbär & citrongrädde
 - recept

En smarrig kaka med hallon- och körsbärs blir den perfekta avslutningen på skaldjursfesten.

Hallonkaka med körsbär & citrongrädde
 - recept
Hallonkaka med körsbär & citrongrädde
 - recept
Hallonkaka med körsbär & citrongrädde
 - recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1citron- rivet skal
  • 125 ghallon
  • 125 gkörsbär
  • 3aprikoser- färska
  • 50 gmandelspån

Till formen

  • 2 tsksmör
  • 50 gmandelspån

Garnera med

  • körsbär- hallon och aprikoser
  • citronskal- strimlat och florsocker

Till servering

  • 3 dlvispgrädde
  • 250 gkesella- med citronsmak

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke.

  2. Blanda vetemjöl, och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt rivet citronskal.

  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en kvadratisk bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter. Smörj och strö mandelspån i botten och på kanterna. Häll smeten i formen.

  4. Strö över hallon, klyftade aprikoser, delade och urkärnade körsbär/bigarråer. Strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter. Låt kakan kallna på bakgaller.

  5. Dekorera kakan med körsbär/bigarråer, hallon och aprikoser i klyftor. Strö över florsocker och citronzest vid serveringen.

  6. Vispa grädden och blanda med citronkesellan och servera till kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök