Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En smarrig kaka med hallon- och körsbärs blir den perfekta avslutningen på skaldjursfesten.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke.
Blanda vetemjöl, och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt rivet citronskal.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en kvadratisk bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter. Smörj och strö mandelspån i botten och på kanterna. Häll smeten i formen.
Strö över hallon, klyftade aprikoser, delade och urkärnade körsbär/bigarråer. Strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter. Låt kakan kallna på bakgaller.
Dekorera kakan med körsbär/bigarråer, hallon och aprikoser i klyftor. Strö över florsocker och citronzest vid serveringen.
Vispa grädden och blanda med citronkesellan och servera till kakan.
Recept från Mitt kök