Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hälleflundra med pocherad fänkål och stekt sidfläsk

Hälleflundra med pocherad fänkål och stekt sidfläsk
Hälleflundra med pocherad fänkål och stekt sidfläsk
Hälleflundra med pocherad fänkål och stekt sidfläsk
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 ghälleflundra- filé av odlad (alt gös) ca
  • havssalt
  • 1 lgrönsaksbuljong- (flytande fond+vatten)
  • 3 stfänkål- (el 8 minifänkål)
  • 1015 stlökar- små
  • 100 gsidfläsk- tärnat
  • 50 gkruspersilja- (blad från en liten knippa)

Gör så här

  1. Strö havssalt över hälleflundran och låt dra i 5 minuter.

  2. Skär fänkålen i bitar och koka den tillsammans med löken i grönsaksbuljong, cirka 10 minuter, tills den är mjuk. Spara buljongen att pochera fisken i.

  3. Stek sidfläsket i smör till det får en fin skorpa och smöret blivit gyllenbrunt.

  4. Pochera fisken i avkoket från grönsakerna och arrangera den med grönsakerna, slå över sidfläsket med cirka 1 msk av smöret som fläsket stekt i och toppa med hackad kruspersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök