Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hälleflundra med parmesangratinerat mos och chilifräst broccoli - en rätt inspirerad av det italienska köket. Är du rädd för att broccolin blir för stark kan du minska mängden chiliflakes med hälften.
Mos: Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Finriv osten. Låt potatisen rinna av. Mosa den tillsammans med hälften av osten, smör och äggula. Tillsätt mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt. Lägg moset i en smord ugnssäker form eller i ugnssäkra portionsformar och strö över resterande ost.
Gratinera moset mitt i ugnen tills det fått fin färg, 10–15 min.
Skär sparrisbroccolin i ca 5 cm långa bitar. Stek i olja i en stekpanna ca 5 min. Krydda med chiliflakes och 1/2 tsk salt.
Stek fisken i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
Lägg upp fisk och broccoli på tallrikar och garnera med citron och persilja. Servera med det gratinerade moset.