Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept av Frida Ronge på hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök. Citrusfrukten yuzu är populär i japansk matlagning. Juicen kan köpas i välsorterade matbutiker.
Picklad lök: Skala och finhacka löken. Värm vinäger, socker och salt så att sockret löses upp. Låt svalna. Häll lagen över löken och låt stå i kylen ca 30 min.
Skär fisken i fyra bitar. Skär dem i tunna skivor, ca 2 mm, mot fiskens lameller.
Skala och finstrimla rättikan. Lägg dem i iskallt vatten.
Fördela fisken på tallrikar. Strö över flingsalt. Lägg löjrommen vid sidan om. Fördela rättika och picklad lök i högar runt om.
Bryn smöret. Tillsätt yuzujuicen och rör om med en sked ordentligt i botten på kastrullen. Häll smöret över fisken. Garnera med vattenkrasse.