Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök

Recept av Frida Ronge på hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök. Citrusfrukten yuzu är populär i japansk matlagning. Juicen kan köpas i välsorterade matbutiker.

Hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök
Hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök
Hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök
Recept av Frida Ronge på hälleflundra med brynt yuzusmör och picklad schalottenlök. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 ghälleflundra- av finaste kvalitet (som varit fryst 2 dygn)
  • 1 biträttika- (ca 10 cm)
  • 1 tskflingsalt
  • 100 glöjrom
  • 150 gsmör
  • 3 mskyuzujuice

Picklad lök

  • 2bananschalottenlökar
  • 0,5 dlrisvinäger
  • 2 mskströsocker
  • 1 tsksalt

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala och finhacka löken. Värm vinäger, socker och salt så att sockret löses upp. Låt svalna. Häll lagen över löken och låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Skär fisken i fyra bitar. Skär dem i tunna skivor, ca 2 mm, mot fiskens lameller.

  3. Skala och finstrimla rättikan. Lägg dem i iskallt vatten.

  4. Fördela fisken på tallrikar. Strö över flingsalt. Lägg löjrommen vid sidan om. Fördela rättika och picklad lök i högar runt om.

  5. Bryn smöret. Tillsätt yuzujuicen och rör om med en sked ordentligt i botten på kastrullen. Häll smöret över fisken. Garnera med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Frida Ronge: