Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hålkakor - enkelt recept

Lätta och luftiga, perfekt som utflyktsbröd eller till soppa.

Hålkakor - enkelt recept
Hålkakor - enkelt recept
Hålkakor - enkelt recept
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 75 gjäst
  • 1,5 dlmjölk
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 2 tsksalt
  • 2ägg
  • 1 lvatten
  • 16 dlrågsikt
  • 9 dlvetemjöl- + extra till utbakningen, ca

Gör så här

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt farinsocker, salt, ägg, fingervarmt vatten (37 grader), rågsikt och det mesta av vetemjölet.

  3. Arbeta degen väl, gärna i maskin. Den är lite kladdig. Jäs övertäckt i 30 minuter.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Dela varje i 7-8 bitar. Rulla bullar och kavla ut till rundlar, 15 centimeter i diameter.

  5. Lägg på plåt med bakpapper och ta ut hål med hjälp av snapsglas. Nagga och låt jäsa i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök