Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Håkans goda fish & chips

Det finns gott om abborre i Ringsjön, och Håkan Björk har nu lanserat ”Håkans fish & chips”, gjord på byxad abborrfilé. Är du osäker på hur man byxar abborrfilén, titta gärna på någon av de instruktionsfilmer du kan hitta på nätet. Använd gärna en elektisk fritös. Annars, hetta upp oljan till rätt temperatur och mät med hushålls­ termometer. Ha alltid ett lock nära till hands om det skulle börja brinna i oljan.

Håkans goda fish & chips
Håkans goda fish & chips
Håkans goda fish & chips
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 600 gabborrfilé
  • 3ägg- uppvispade
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlströbröd
  • 0,5 tsksalt
  • 1vitpeppar- kryddmått
  • 1 kgpotatis- inte för hård
  • solrosolja- raps- eller till friteringen

Till servering

  • remouladsås- citron

Gör så här

  1. Vispa upp ägget och pensla abborrfilérna.

  2. Doppa dem i en blandning av mjöl, ströbröd och kryddorna.

  3. Skär potatisen i ”pommes frites”- strimlor. Behåll gärna skalet på om det inte är alltför tjockt.

  4. Förfritera potatisen cirka 15 minuter i 160 grader. Lägg upp den på ett papper för att rinna av. Därefter friteras den i 180 grader i cirka 5 minuter tills den fått fin färg.

  5. Fisken friteras i 180 grader i några minuter tills filéerna fått fin färg.

  6. Servera med remouladsås och en citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök