Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Koka hagtorn, sila bort bären och blanda vätskan med hallonpuré, socker och gelatinblad till en fräsch sorbet. Lägg upp i portionsglas som fått stå i frysen i minst 10 minuter.
Hagtornsextrakt: Lägg hagtornen i en kastrull, häll på vattnet. Koka bären tills de mjuknar och mosa dem mot kanten av kastrullen. Koka ner tills det återstår cirka 1 deciliter av vätskan.
Sila bort bären.
Hagtorn- & hallonsorbet: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Koka upp socker, vatten och glykos. Koka ett par minuter tills allt socker smält. Dra av från värmen.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i lagen. Låt lagen svalna.
Blanda i hallonpurén och hagtornsextraktet. Kör massan i en glassmaskin tills den är fast och krämig. Flytta över sorbeten i en bunke och sätt in i frysen minst en timme.
Sätt in portionsglas i frysen i minst 10 minuter. Lägg upp sorbeten i glasen.
Recept från Mitt kök