Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hagtorn- och hallonsorbet

Koka hagtorn, sila bort bären och blanda vätskan med hallonpuré, socker och gelatinblad till en fräsch sorbet. Lägg upp i portionsglas som fått stå i frysen i minst 10 minuter.

Hagtorn- och hallonsorbet
Hagtorn- och hallonsorbet
Hagtorn- och hallonsorbet
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Hagtornsextrakt

  • 2 dlhavtorn
  • 4 dlvatten

Hagtorn- & hallonsorbet

  • 2gelatinblad
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 2 mskglykos
  • 3 dlhallonpuré

Gör så här

  1. Hagtornsextrakt: Lägg hagtornen i en kastrull, häll på vattnet. Koka bären tills de mjuknar och mosa dem mot kanten av kastrullen. Koka ner tills det återstår cirka 1 deciliter av vätskan.

  2. Sila bort bären.

  3. Hagtorn- & hallonsorbet: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.

  4. Koka upp socker, vatten och glykos. Koka ett par minuter tills allt socker smält. Dra av från värmen.

  5. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i lagen. Låt lagen svalna.

  6. Blanda i hallonpurén och hagtornsextraktet. Kör massan i en glassmaskin tills den är fast och krämig. Flytta över sorbeten i en bunke och sätt in i frysen minst en timme.

  7. Sätt in portionsglas i frysen i minst 10 minuter. Lägg upp sorbeten i glasen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök