Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Haggis är traditionellt gjord på fårinälvor samt havregryn, ister, lök och kryddor. Rätten påminner om pölsa och serveras med potatismos, rotmos, och gröna ärtor.
Bryn lammfärsen i smör utan att den får färg i en stekpanna.
Tillsätt pölsan och kryddorna.
Stek tillsammans några minuter. Häll i citronsaften.
Smaka av med salt och peppar
Servera med rotmos (se separat recept) kokta gröna ärtor och ett gott potatismos.
Rotmos: Dela kålrötter och morötter i tärningar, 2-3 cm stora. Koka 20-30 minuter i saltat vatten. Skala potatisen och skär den i tärningar och låt koka med i ytterligare 15 minuter. Häll av spadet, men spara 2 dl. Lös upp buljongtärningen i det sparade spadet. Mosa rotsakerna ganska grovt. Vispa ner spadet och en smörklick och rör till en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök