Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 35g
Kolhydrater: 0g
Gyros är populär snabbmat i Grekland. Den innehåller bland annat kryddat, tunt skivat kött som rullas in i pitabröd. I Turkiet heter motsvarigheten kebab.
Strimla köttet. Blanda olja, kummin, vitlök, senap och salt till marinaden. Blanda i köttet.
Tzatziki: Blanda yoghurt, persilja, vitlök, olja, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Tillbehör: Skala och klyfta löken tunt och blanda med persilja, salt och 1 msk olja. Klyfta tomaterna.
Stek köttet hastigt med marinaden i en het stekpanna, stek 2-3 min i omgångar.
Pensla pitabröden med 1 msk olja och stek dem i het torr panna, 1 minut på var sida. Eller värm bröden i ugnen, 200° i 3-4 min.
Servera i små skålar och låt var och en fylla sina egna gyros.