Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gyros av strimlad grillad fläskkarré i pitabröd med tzatziki.
Skär fläskkarrén i tjocka skivor, cirka 3 cm. Mixa samman oregano, paprikapulver, spiskummin, senapsfrön, ingefära, chiliflakes och vitlöksklyftor med olivolja till en kryddpasta.
Gnid in kryddpastan runtom karréskivorna. Lägg dem i en plastpåse. Låt köttet ligga och dra tills sig smakerna, cirka 1 timme.
Tzatziki: Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Salta gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.
Torka av, salta och grilla skivorna, 5–7 minuter per sida under lock. Låt köttet vila 5 minuter. Skiva köttet i tunna skivor. Servera i varma pitabröd med tzatziki, strimlad isbergssallad, skivad tomat, gurka och rödlök.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök