Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salta och peppra köttet runtom. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt i mätsticka till köttermometern och stek köttet i ugn, 175 grader, till 65-70 grader. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i supertunna skivor/skav.
Tzatsiki: Grovriv gurkan på rivjärn. Salta och låt gurkan rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, riven vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.
Fukta och rosta pitabröden i brödrosten. Klipp upp bröden och fyll med sallad, tomathalvor, skivad rödlök, fefferoni, tzatsiki och skivat kött.
Recept från Mitt kök