Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gyros av kotlett i pitabröd med tzatsiki

Gyros av kotlett i pitabröd med tzatsiki
Gyros av kotlett i pitabröd med tzatsiki
Gyros av kotlett i pitabröd med tzatsiki
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gkotlettrad- benfri
  • salt- peppar
  • 2 msksmör
  • 1gurka
  • 1 tsksalt
  • 3 dlgrekisk yoghurt
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 tskolivolja
  • salt- svartpeppar

Servera med

  • pitabröd- sallad, tomater, röd lök, fefferoni

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet runtom. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt i mätsticka till köttermometern och stek köttet i ugn, 175 grader, till 65-70 grader. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i supertunna skivor/skav.

  2. Tzatsiki: Grovriv gurkan på rivjärn. Salta och låt gurkan rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, riven vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.

  3. Fukta och rosta pitabröden i brödrosten. Klipp upp bröden och fyll med sallad, tomathalvor, skivad rödlök, fefferoni, tzatsiki och skivat kött.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök