Vilken rom?
• Använd din favoritrom, mörk som ljus, men vi föredrar den mittemellan – den gyllene, Golden Barracuda.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta jordgubbar och friskt syrlig lime, mjuk mango och mustig, len rom gör denna gyllenröda drink mjuk, fräsch och farligt god. Drinken passar bra som efterrätt och är jättegod även utan alkohol.
Häll vatten och strösocker till sockerlagen i en kastrull. Koka tills sockret löst sig. Låt svalna. Spara det du inte använder i en flaska i kylen.
Skölj jordgubbarna, och klyv på mitten. Tvätta limefrukten och skär i åtta delar, fördela dem jämnt i två höga stadiga glas tillsammans med jordgubbarna.
Skala mango och skär den i bitar. Muddla eller mosa ihop jordgubbar, mango och lime med en muddler eller den trubbiga änden av en träslev.
Blanda i rom, sockerlag och isbitar. Rör om, smaka av. Toppa med lite mineralvatten.
Dekorera med mynta eller citronmeliss och servera med långskaftad sked.
Tips! Det är viktigt att man använder en fin och mogen mango. Annars kan man byta ut den mot mangopuré eller mangojuice.
• Använd din favoritrom, mörk som ljus, men vi föredrar den mittemellan – den gyllene, Golden Barracuda.