Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gyllene majsbröd

Brödet är godast ljummet. Polenta, som vi kallar majsmjölet, är det italienska namnet för majs.

Gyllene majsbrödGyllene majsbrödGyllene majsbröd

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja- + 2 msk rapsolja
  • 0,5 msksalt
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 dlmajskorn- + 0,5 dl majskorn
  • 1,5 dlpolenta- majsgryn
  • 12 dlvetemjöl- (720 g)
  • 1 mskflingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, 1/2 dl olja, salt, socker, 1/2 dl majs, polenta och mjöl. Arbeta till en smidig deg.

  2. Smörj en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med smör och beströ den med polenta. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Ringla 2 msk olja på brödet och strö på 1/2 dl majs och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.

Vad tyckte du om receptet?