Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 18g
Kolhydrater: 71g
Recept på gyllene lök- och quinoasoppa med gruyèretoast. Soppa fylld med mycket nyttigheter. Quinoa som kokas på 5 minuter finns bland annat av märket Zeta. En smart genväg! Går också lika bra med vanlig quinoa, öka då tiden.
Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek löken på medelvärme i 2 msk smör i en gryta tills den fått gyllenbrun färg, ca 10 min.
Skiva zucchinin tunt. Häll i 1 1/2 liter vatten i grytan och tillsätt quinoa, uljongtärningar och eventuellt gurkmeja. Låt koka under lock 5–10 min. Smaka av med citronsaft och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i zucchinin och låt koka -ytterligare ca 2 min.
Sätt ugnen på 250°. Finriv osten. Skär brödet i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten (spara lite till servering). Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
Toppa soppan med vattenkrasse och ost. Servera bröden till.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego