Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gyllene lök- och quinoasoppa med gruyèretoast

Recept på gyllene lök- och quinoasoppa med gruyèretoast. Soppa fylld med mycket nyttigheter. Quinoa som kokas på 5 minuter finns bland annat av märket Zeta. En smart genväg! Går också lika bra med vanlig quinoa, öka då tiden.

Gyllene lök- och quinoasoppa med gruyèretoast
Gyllene lök- och quinoasoppa med gruyèretoast
Gyllene lök- och quinoasoppa med gruyèretoast
Recept på gyllene lök- och quinoasoppa med gruyèretoast. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2gula lökar- stora
  • 2vitlöksklyftor
  • 1zucchini
  • 1,5 dlquinoa- snabbkokt
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskgurkmeja- ev
  • 75 ggruyère
  • 1baguette- eller liknande (400 g)
  • 70 gvattenkrasse- eller spenat
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek löken på medelvärme i 2 msk smör i en gryta tills den fått gyllenbrun färg, ca 10 min.

  2. Skiva zucchinin tunt. Häll i 1 1/2 liter vatten i grytan och tillsätt quinoa, uljongtärningar och eventuellt gurkmeja. Låt koka under lock 5–10 min. Smaka av med citronsaft och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i zucchinin och låt koka -ytterligare ca 2 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Finriv osten. Skär brödet i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten (spara lite till servering). Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

  4. Toppa soppan med vattenkrasse och ost. Servera bröden till.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego