Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gyllene gazpacho

Recept på gyllene gazpacho. Om du tar med denna svalkande soppa på picknick eller bilresan så häll upp den i en flaska som håller riktigt tätt. Sätt gärna en plastfoliebit över halsen och tryck till korken ordentligt. Se till att den står upprätt i kylväskan.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Gyllene gazpacho
Gyllene gazpacho
Gyllene gazpacho
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 gtomater- gula
  • 1paprika- gul
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,25honungsmelon
  • 1 bitgurka- (10 cm)
  • 0,25rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2lime
  • 2 mskkoriander- finhackad
  • 5 dlgrönsaksbuljong- kall, eller kycklingbuljong
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär ett kryss i tomaternas skal. Lägg dem i kokande vatten så att skalet spricker. Spola av med kallt vatten och dra bort skalet. Halvera tomaterna och ta ut kärnorna.

  2. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Tärna gurkan. Skala och hacka lök och vitlök. Halvera och pressa saften ur limen.

  3. Mixa alla ingredienserna, förutom buljongen, i en matberedare, mixer eller med mixerstav. Tillsätt buljongen. Krydda med salt och peppar. Ställ gazpachon i kylen tills den ska serveras.

Vad tyckte du om receptet?