Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gyllene gazpacho. Om du tar med denna svalkande soppa på picknick eller bilresan så häll upp den i en flaska som håller riktigt tätt. Sätt gärna en plastfoliebit över halsen och tryck till korken ordentligt. Se till att den står upprätt i kylväskan.
Skär ett kryss i tomaternas skal. Lägg dem i kokande vatten så att skalet spricker. Spola av med kallt vatten och dra bort skalet. Halvera tomaterna och ta ut kärnorna.
Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Tärna gurkan. Skala och hacka lök och vitlök. Halvera och pressa saften ur limen.
Mixa alla ingredienserna, förutom buljongen, i en matberedare, mixer eller med mixerstav. Tillsätt buljongen. Krydda med salt och peppar. Ställ gazpachon i kylen tills den ska serveras.