Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt vatten och värm degvätskan till 37 grader. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker och salt.
Arbeta in vetemjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta degen ordentligt i minst fem minuter, gärna längre om du arbetar degen för hand.
Dela degen i sex bitar, forma till runda bullar och låt jäsa i cirka 30 minuter under bakduk.
Arbeta samtliga degbitar på mjölat bakbord och kavla sedan ut varje del till en rund, platt kaka, cirka 30 centimeter i diameter.
Gör slutligen några lätta drag med en kruskavel över kakorna.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och värm under tiden upp ugnen till 300 grader och sätt in en plåt som får bli riktigt het. Grädda en kaka i taget, det går enklast att föra över kakorna till den heta plåten med hjälp av en kavel. Rulla upp kakan på kaveln och rulla av på plåten.
Pensla innan gräddning kakorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5–7 minuter
Recept från Mitt kök