Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurktorn med laxkräm


Små urgröpta gurkstubbar fyllda med god laxkräm är gott som tilltugg till fördrinken.

Gurktorn med laxkräm
Gurktorn med laxkräm
Gurktorn med laxkräm

Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1gurka

Laxkräm


  • 100 gkallrökt lax
  • 1 dlcrème fraiche
  • salt- peppar
  • chili- explosion (kryddkvarn Santa Maria)
  • 2 mskgräslök- skivad

Garnering:


  • gräslök


Servera med:


  • 1rädisor

Gör så här

  1. Skala gurkan och skär den i bitar, cirka 3 centimeter. Gröp ur kärnorna i mitten på gurkan med ett kuljärn eller sked, så det blir som en skål.

  2. Mixa laxen med crème fraiche och smaka av med salt, peppar och chili explosion. Rör ner gräslöken.

  3. Spritsa eller skeda krämen i hålet på gurkbitarna. Garnera med gräslök. Lägg upp på fat och dra några tag med pepparkvarnen över tornen. Skölj rädisor och servera vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök