Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurkstavar med misoröra

Misopasta till dip eller soppa rörs enkelt ut med vatten. Finns både i asiatiska- och vanliga mataffärer.

Gurkstavar med misoröra
Gurkstavar med misoröra
Gurkstavar med misoröra

Ingredienser

  • 0,5gurka

Misoröra

  • 2 mskmisopasta
  • 1 tskyuzu pon- (eller ½ tsk citronsaft + ½ tsk soja)
  • 1 mskmirin (söt matlagningssake)- (eller söt sherry)

Gör så här

  1. Skölj gurkan och dela den längs med. Skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär ca 6 cm långa stavar.

  2. Rör ihop misopasta, yuzu pon, mirin och vatten i en kastrull på varm platta till en kompottliknande smet.

  3. Lägg upp 3-5 stavar på ett litet fat och 1 tsk misoröra vid sidan av och servera.

Vad tyckte du om receptet?