Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt pilgrimsmussla och yoghurt

Rabarbern bidrar med god syra till den här soppan, som påminner om gazpacho. Serveras kall.

Gurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt pilgrimsmussla och yoghurtGurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt pilgrimsmussla och yoghurtGurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt pilgrimsmussla och yoghurt

Ingredienser

  • 500 ggurka
  • 100 grabarber
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlvatten
  • 3 mskkycklingfond- konc
  • 3 mskrabarbersaft- konc

Pilgrimsmusslor

  • 12pilgrimsmusslor
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 mskmynta- hackad

Tillbehör

  • 1 dlmatyoghurt

Gör så här

  1. Skala och skär gurka och rabarber i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Mixa gurka, rabarber, lök och vitlök med vatten, fond och saft i en mixer eller med mixerstav.  Ställ soppan i kylskåpet.

  2. Stek pilgrimsmusslorna lätt i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och strö över mynta. Låt musslorna svalna.

  3. Häll soppan i portionsglas eller portionsskålar och lägg i musslorna. Toppa med yoghurt och servera.

Vad tyckte du om receptet?