Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En svalkande gurksoppa serveras med räkcylinder och härligt nybakta sesamgrissinis.
Soppa: Skala och dela gurkan, skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i stora bitar. Lägg gurka, skalad vitlök, vatten, kycklingfond, persilja och salladslök i skålen till matberedaren. Mixa med kniven monterad till en slät puré. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en kanna. Kyl soppan i minst en timme.
Räkcylinder: Skala räkorna och lägg undan 18 räkstjärtar till garnering. Hacka resten av räkorna fint. Blanda dem med dill, chili explosion och majonnäs i en skål. Så långt kan du förbereda.
Ställ ett mått, cirka 5 centimeter i diameter, i mitten av en djup tallrik och fyll det till cirka 4 centimeter med räkblandningen. Tryck till med en sked.
Ta bort måttet och garnera med räkstjärtar och dill på toppen. Häll soppan runt om. Gör likadant med resten av tallrikarna.5 Servera den garnerade soppan tillsammans med grissini.
Recept från Mitt kök