Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurksoppa med räkcylin­der och sesamgrissini


En svalkande gurksoppa serveras med räkcylinder och härligt nybakta sesamgrissinis.

Gurksoppa med räkcylin­der och sesamgrissini
Gurksoppa med räkcylin­der och sesamgrissini
Gurksoppa med räkcylin­der och sesamgrissini

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 3gurkor- cirka 1 kg
  • 2vitlöksklyftor
  • 4 dlvatten- + 2 msk kycklingfond
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 0,5salladslök- skivad
  • 2 dlgräddfil- crème fraiche eller
  • salt- peppar

Räkcylinder:

  • 750 gräkor med skal
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 krmchili- explosion, Santa Maria kryddkvarn
  • 2 mskmajonnäs

Till garnering:

  • dill

Till servering:

  • grissini- (sesam)

Gör så här

  1. Soppa: Skala och dela gurkan, skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i stora bitar. Lägg gurka, ­skalad ­vitlök, vatten, kycklingfond, persilja och salladslök i skålen till ­matberedaren. Mixa med kniven monterad till en slät puré. Tillsätt crème ­fraiche och smaka av med salt och ­peppar. Häll upp soppan i en kanna. Kyl ­soppan i minst en timme.

  2. Räkcylinder: Skala räkorna och lägg undan 18 räkstjärtar till ­garnering. Hacka resten av räkorna fint. Blanda dem med dill, chili explosion och majonnäs i en skål. Så långt kan du förbereda.

  3. Ställ ett mått, cirka 5 ­centimeter i ­diameter, i mitten av en djup tallrik och fyll det till cirka 4 centimeter med räk­blandningen. Tryck till med en sked.

  4. Ta bort måttet och garnera med ­räkstjärtar och dill på toppen. Häll soppan runt om. Gör likadant med resten av tallrikarna.5 Servera den garnerade soppan ­tillsammans med grissini.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök