Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurksoppa med dill – recept

En svalkande soppa är jättefräscht varma sommardagar. Servera den till lunch eller som förrätt.

Gurksoppa med dill – receptGurksoppa med dill – receptGurksoppa med dill – recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 storagurkor
  • 5 dlvatten
  • 3 mskkycklingfond
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 2 stvitlöksklyftor- pressade
  • 1,5 dldill- hackad
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald

Till servering

  • gurka- en bit
  • 0,51röd chili
  • 100 gcocktailtomater

Gör så här

  1. Skala gurkorna, dela dem på längden och skrapa bort det mesta av kärnorna. Spar en bit gurka till garnering.

  2. Skär resten av gurkan i grova bitar och mixa tillsammans med vatten, fond, yoghurt, vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan minst ett par timmar i kylen, men helst längre, den ska bli riktigt kall.

  3. Skär den sparade gurkan i små tärningar. Klyv chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och finhacka chiliköttet. Blanda gurka, chili och halverade tomater. Toppa soppan med grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök