Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill

Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill passar bra till ett glas champagne. Låt skaldjursblandningen rinna av väl så inte blandningen blir för blöt.

Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill
Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill
Gurkskivor med ceviche, svart kaviar och dill
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 0,5gurka- stor
  • 100 gskaldjursblandning- fryst,  med räkor, musslor och bläckfisk
  • 100 glax- gravad, i bit
  • 2 msklime- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 mskmajonnäs
  • 2 mskkaviar- svart

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Tina skaldjursblandningen enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i en sil. Grovhacka skaldjur och lax. Blanda med limesaft och olja. Krydda med salt och peppar. Låt marinera i kylen ca 20 min. Skala gurkan lite slarvigt. Skär den i 1 cm tjocka skivor.

  2. Låt skaldjurs- och laxblandningen rinna av och blanda den med majonnäs. Fördela röran på gurkskivorna. Toppa med kaviar och garnera med dill. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?