Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den krispiga gurkan är ett fantastiskt komplement till feta, salta och kryddstarka rätter och den serveras bäst kylskåpskall.
Halvera gurkorna på längden och gröp ut kärnorna med en tesked. Lägg gurkorna med snittytan nedåt och krossa lätt med något tungt, t ex en mortelstöt. Skär den krossade gurkan i munstora bitar. Strö över salt och låt rinna av i en sil eller durkslag i kylen i 15–45 min.
Dressing: Skala och finriv vitlöken. Rör ihop vitlök, vinäger, MSG, socker, soja och sesamolja.
Häll av överflödig vätska från gurkan. Lägg gurkan i skål och häll över dressingen. Garnera med sesamfrön eller jordnötter.