Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurksallad med kidneybönor


Salladen kan förberedas, men tillsätt baconbitarna precis före servering.

Gurksallad med kidneybönor

Gurksallad med kidneybönor

Gurksallad med kidneybönor

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 1,52gurkor
  • 500 gkidneybönor- cirka färdigkokta
  • 34lökar- färska
  • 1 pktbacon
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj kindeybönorna och låt rinna av i durkslag.

  2. Skala gurkorna och dela dem på längden. Skär bort kärnorna och skiva sedan gurkhalvorna i centimetertjocka båtar.

  3. Strimla lökarna mycket tunt. Blanda bönor, gurka och lök i en salladsskål.

  4. Skär baconskivorna i bitar och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Blanda en vinägrett av olivolja, dijonsenap och rödvinsvinäger. Salta och peppra efter smak.

  6. Häll vinägretten över salladen. Rör om och toppa med knaperstekt bacon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök