Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurkkanapé

Ett tilltugg som passar alla, även dem som inte äter kött och fisk. Lika god som vacker i all sin enkelhet. Går utmärkt att förbereda dagen innan.

Gurkkanapé
Gurkkanapé
Gurkkanapé

Ingredienser

  • 6ägg
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 pktärtor- små, gröna
  • 2gurkor- smala

Servering

  • 1 krmmynta
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, salt, peppar och vispgrädde. Klä en ugnssäker form ca 20x25 cm med bakplåtspapper.

  2. Blanda ner ärterna i omelettsmeten och häll den i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna. Förvara täckt med plastfolie i kyl.

  3. Skala gurkorna. Skär dem i cm-tjocka skivor och lägg dem på ett fat. Stansa ut rundlar lika stora som gurkorna eller skär fyrkantiga bitar. Lägg dem på gurkskivorna. Garnera med lite färsk mynta och strö över flingsalt och nymald peppar.

Vad tyckte du om receptet?