Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch och syrlig sorbet gjord på gurka, ängssyra och sockerlag. Servera med marinerad gurka, ängssyra och körvel. Ringla runt lite körvelolja och riv över citronskal.
Gurka- och ängssyrasorbet: Skär gurkan i bitar (spara cirka 4 centimeter av gurkan) och grovhacka ängssyran. Lägg gurkan och ängssyran i en mixer och mixa. Sila av och spara den gröna juicen.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Koka upp sockerlagen och vatten. Dra av från plattan.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den varma sockerlagen. Rör om och tillsätt vattnet. Låt lagen svalna helt och tillsätt den gröna juicen, men spara två matskedar av lagen.
Kör i glassmaskin tills sorbeten är fast och krämig.
Sätt in sorbeten i frysen i 1 timme så går den lättare att skeda upp.
Ta resten av gurkan (de cirka 4 centimeter som blev över), kärna ur och skär i halvmånar.
Lägg halvmånarna i en skål och marinera i lagen (de två matskedarna av lagen som sparats).
Körvelolja: Mixa bladen och sila av.
Blanda vätskan med oljan.
Servering: Lägg upp gurka i botten på tallrikarna. Doppa en sked i varmt vatten och skeda upp sorbeten. Lägg på ängssyra, körvel och ringla runt lite av körveloljan. Riv över citronskal.
Recept från Mitt kök