Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurka med örtfärskost, rågbrödssmul och räkor

Fräscht litet snacks som passar perfekt till drinken, men självklart gör sig lika bra på midsommarens buffébord.

Gurka med örtfärskost, rågbrödssmul och räkorGurka med örtfärskost, rågbrödssmul och räkorGurka med örtfärskost, rågbrödssmul och räkor
Gurka med örtfärskost och räkor Foto: David Back

Ingredienser

  • 150 gnaturell färskost
  • 1vitlöksklyfta
  • 1citron
  • 2 dlörter- finhackade, t ex persilja, dill, gräslök, oregano
  • 2 krmsalt- + 1 krm
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 1 skivarågbröd
  • 2 msksmör
  • 0,5gurka
  • 12räkor- utan skal

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Mosa ihop färskost, vitlök, citronskal och örter till en krämig röra. Eller mixa den med stavmixer om du vill ha den helt grön. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt röran stå i kylen i ca 30 min. Den kan också förberedas en dag i förväg.

  3. Mixa eller riv rågbrödet till små smulor. Stek dem i rikligt med smör tills de är krispiga. Krydda med 1 krm salt.

  4. Skär gurkan i cm-tjocka skivor och toppa med färskost, räkor och brödsmul. Krydda med 1 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?