Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gurk- och myntaraita

En svalkande raita är det perfekta tillbehöret till en indisk måltid.

Gurk- och myntaraita
Gurk- och myntaraita
Gurk- och myntaraita

Ingredienser

  • 0,5gurka- (ca 200 g)
  • 0,5 tskkummin- hel
  • 3,5 dlyoghurt- turkisk eller grekisk
  • 1 mskmynta- hackad
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Halvera gurkan och gröp ut kärnorna. Skär den i små tärningar. Rosta kumminen i torr, medelvarm panna. Stöt den.

  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med socker och salt. Lägg upp i serveringsskål och dekorera med myntabladen.

Vad tyckte du om receptet?