Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon

Rökt ankbröst finns att köpa i saluhallar. Moreller är ett surt körsbär som passar bra till inläggningar.

Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon
Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon
Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon

Ingredienser

  • 2ankbröst- kallrökta (500 g)

Portvinskokta moreller

  • 500 gkörsbär/bigarråer
  • 1 dlhonung
  • 2 dlportvin- rött
  • 1kanelstång
  • 1pomeransskal
  • 2 krmkardemummakärnor

Tillbehör

  • 1 mskdragon- färsk

Gör så här

  1. Portvinskokta moreller: Kärna ur körsbären. Smält honungen i portvin i en kastrull under omrörning. Tillsätt bär och kryddor. Sjud bären mjuka, ca 10 min. Lyft upp bären och reducera ihop saften till simmig sirap, knappt 2 dl. Häll upp i en väl rengjord burk. Låt kallna och ställ i kylen.

  2. Skiva ankbröstet och servera med de portvinskokta morellerna. Garnera med färsk dragon.

Vad tyckte du om receptet?