Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon

Rökt ankbröst finns att köpa i saluhallar. Moreller är ett surt körsbär som passar bra till inläggningar.

Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragonGunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragonGunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon

Ingredienser

  • 2ankbröst- kallrökta (500 g)

Portvinskokta moreller

  • 500 gkörsbär/bigarråer
  • 1 dlhonung
  • 2 dlportvin- rött
  • 1kanelstång
  • 1pomeransskal
  • 2 krmkardemummakärnor

Tillbehör

  • 1 mskdragon- färsk

Gör så här

  1. Portvinskokta moreller: Kärna ur körsbären. Smält honungen i portvin i en kastrull under omrörning. Tillsätt bär och kryddor. Sjud bären mjuka, ca 10 min. Lyft upp bären och reducera ihop saften till simmig sirap, knappt 2 dl. Häll upp i en väl rengjord burk. Låt kallna och ställ i kylen.

  2. Skiva ankbröstet och servera med de portvinskokta morellerna. Garnera med färsk dragon.

Vad tyckte du om receptet?