Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jazzmusikern och multiinstrumentalisten Gunhild Carling delar med sig av sin bästa smörgåstårta. Festlig och generös är den!
Rör ihop majonnäs och crème fraiche till fyllning
Rör ner lax och räkor och hackad dill.
Rör ihop majonnäs och crème fraiche till fyllning
Låt tonfisken rinna av och mosa den lite. Rör ner den och chilisås, senap och hackad dill. Smaka av.
Lägg ut tre brödskivor som botten. Fördela hälften av fyllning 1 över dem.
Täck med tre nya brödskivor på andra ledden och tryck till - lite som att bygga lego!
Bred fyllning 2 över brödskivorna och strö över hackade ägg.
Lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de första.
Bred resten av fyllning 1 över och täck med de sista brödskivorna på andra ledden. Tryck till!
Svep in tårtan i plastfolie och ställ kallt i några timmar, gärna över natten.
Rör ihop majonnäs och crème fraiche till garneringen och bred över och runtom hela tårtan.
Gör små laxrosor och garnera tårtan med gurka, tomater, citronskivor och dillvippor efter egen fantasi.
Recept från Mitt kök