Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gumbo à la albybyn

Gumbo à la albybynGumbo à la albybynGumbo à la albybyn
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 2kycklingbröstfilé
  • 3bratwurstkorvar
  • 0,5 kgräkor med skal
  • 15kräftor- kokta eller kräftstjärtar
  • 1paprika
  • 2lökar
  • 3 klyftorvitlök
  • 2chili- färska men smaka dig fram
  • 1 stjälkselleri
  • 1 burkmajs
  • 1 burkpasserade tomater
  • 5 dlbuljong- tog lite fisk och lite höns
  • 1 dltimjan- hackad och oregano
  • 0,5citron- saften från den
  • 1 mskpaprikapulver- gärna rökt paprika också
  • Maizenaredning
  • salt
  • peppar
  • olja- till stekning

Gör så här

  1. Bryn kycklingen och krydda den rejält med salt, peppar och paprikapulver.

  2. Bryn korven och alla grönsakerna i omgångar och lägg allt i en gryta.

  3. Tippa i tomater, buljong och låt allt puttra ihop. (Jag lät kräfthuvudena koka med några minuter och tog sedan upp dem).

  4. Lägg i de rensade räkorna, kräftköttet och majsen.

  5. Låt allt bli varmt och smaka av med citron, kryddor och örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök