Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gult knäckebröd

Recept på gult knäckebröd. Saffran ger smak och gurkmejan förstärker den gula färgen.

Gult knäckebrödGult knäckebrödGult knäckebröd
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 15 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 2 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 påsesaffran- (0,5 g)
  • 0,5 tskgurkmeja- mald
  • 3 msksesamfrön- vita
  • 1 dlrågsikt
  • 3,54 dlvetemjöl- (210 -240 g)

Tillbehör

  • kittost
  • paprika- gul
  • vindruvor- gröna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula jästen i en bunke. Häll på det kalla vattnet. Rör i socker, salt, saffran, gurkmeja, sesamfrön och rågsikt. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Låt degen vila i kylskåpet ca 10 min.

  2. Dela degen i 6 bitar. Forma till runda bullar och kavla ut till rektanglar, ca 20 x 28 cm. Kavla med kruskavel och nagga med gaffel. Sporra eller skär varje rektangel i 4 bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 7-8 min tills bröden börjar få lite färg i kanterna. Låt kallna på galler. Servera knäckebröden med kittost, paprika och vindruvor.

Vad tyckte du om receptet?