Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ätbart guldpulver finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller i hobbybutiker, exempelvis Panduro. Det kan också beställas på nätet.
Använd gärna köksmaskin monterad med degkrok. Dela sönder jästen i en bunke. Smält smöret och blanda det med mjölken i en bunke. Blanda i ägg, socker och salt. Häll degspadet, som ska vara 36 grader, över jästen och blanda tills jästen löser sig. Tillsätt 4 1⁄2 dl av mjölet blandat med kardemumma och arbeta ihop till en smidig deg, den får inte bli för hård. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
Blanda resten av mjölet (1 1⁄2 dl) med bakpulvret och arbeta in degen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Skär längden i 6, 8 eller 16 jämnstora bitar. Forma dem till släta runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30 minuter.
i mitten av ugnen de större bullarna i cirka 15 minuter, de små i cirka 10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Skär av ett lock på varje bulle. Ta ur en del av inkråmet (cirka 1 msk på varje bulle) med en gaffel. Smula sönder det i en djup bunke. Riv ner mandelmassan grovt. Tillsätt mjölk och blanda ihop med elvisp.
Fördela fyllningen i bullarna.
Vispa ihop cream cheese och florsocker i en bunke. Vispa ner grädden i omgångar till en fluffig kräm.
Garnera de fyllda bullarna med spritsad kräm och sikta över lite guldpulver. Lägg på locken.
Recept från Mitt kök