Recept ur "Julgodis" av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Guldpulver är ätbart och finns i butik och i näthandeln. Spriten kan bytas ut mot 2 msk starkt kaffe eller espresso.
Hacka chokladen.
Mät upp grädden och sockret i en liten släpplättpanna med hög kant, cirka 22 centimeter i diameter, och låt koka upp. Ta pannan från värmen och tillsätt chokladen. Låt chokladen smälta under omrörning med en visp. Rör i smöret i små klickar.
Smaksätt med konjak eller rom och rör till en slät tryffelmassa.
Häll massan i en form, cirka 15 × 20 centimeter. Låt kallna.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen att stelna 2–3 timmar eller tills massan kan formas till kulor.
Forma kulor av cirka 1 msk tryffelmassa och lägg dem på ett fat. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp tills de har stelnat helt.
Garnering: Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna men inte stelna.
Doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel eller tandpetare i den smälta chokladen, en i taget, och lägg efterhand på en bricka med bakplåtspapper.
Låt stelna i kylskåp. Garnera med guldpulver.
Recept ur "Julgodis" av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök